Ingeniørfirma Holbæk, J og P logo

BYGGETILLADELSE

FÅ PROFESSIONEL HJÆLP TIL BYGGETILLADELSER

INGENIØRFIRMAET J&P​

Har du brug for hjælp til byggetilladelse?

Vi kan guide dig gennem hele ansøgningsprocessen for din byggetilladelse, så dit byggeprojekt overholder loven. Uanset om du er privatperson eller erhvervsdrivende, sikrer vi, at alt papirarbejdet er korrekt, så du kan fokusere på at få dit projekt til at ske.

"Uorden i papirarbejdet kan give store konsekvenser. Lad os ordne det for dig!"
Medarbejderbillede Peter
Peter Nielsen
Teknisk designer
INGENIØRFIRMAET J&P

Vælg den nemme løsning.

Før du starter et byggeprojekt, skal du ofte have en byggetilladelse fra din kommune. Det er lovpligtigt for nye bygninger, tilbygninger og større ombygninger. Tilladelsen sikrer, at byggetekniske krav bliver overholdt, og at byggeriet er i tråd med lokalplaner og regler for området.

Du skal søge om byggetilladelse til:

  • Ændringer af bærende vægge (f.eks. ved etablering af et dørhul i en bærende væg)
  • Byggeri af udhuse, garager eller carporte over 50 m², eller hvis kravene i bygningsreglementet eller bebyggelsesprocenten ikke kan overholdes.
  • Nybyggeri og tilbygninger.
  • Større ombygninger, især hvis det påvirker bærende konstruktioner.
  • Annekser
  • Kviste på 1½-planshuse og tagetager.

Du behøver ikke tilladelse til:

  • Almindelig vedligeholdelse af bolig og lejligheder
  • Køkkener uden afløbsinstallationer.

Du må gerne foretage dig en række ombygninger i eksisterende byggeri uden en byggetilladelse, men byggearbejdet skal stadig overholde kravene i bygningsreglementet.

Hvis bygningsreglementet ikke kan overholdes, skal du søge om dispensation.

Hvis du bygger uden tilladelse, kan du få en bøde og blive tvunget til at rive bygningen ned. Derfor er det vigtigt at tjekke, om du har brug for en tilladelse, inden du går i gang.

For at ansøge om byggetilladelse kan du benytte selvbetjeningen på din kommunes hjemmeside, hvor du kan se de specifikke krav til din ansøgning. Som en del af vores tilbud sørger vi selvfølgelig for indsendelsen af både ansøgning og byggetilladelse og efterfølgende opnå ibrugtagningstilladelse. Vi hjælper dig med at indsamle de nødvendige oplysninger, så du undgår afvisninger på grund af manglende dokumentation.

Obligatoriske oplysninger i ansøgningen:

  • Afløbsplan: Beskrivelse af nuværende og fremtidige afløbsledninger.
  • Situationsplan: Placering af det planlagte byggeri.
  • Facade tegninger: Tegninger af bygningen fra alle sider.
  • Plantegning: Overordnet plan over bygningens mål og indretning.
  • Tværsnit: Oversigt over bygningens opbygning, dimensioner og højder.
  • Øvrige oplysninger: Materialer, installationer, arealopgørelse og brandtekniske oplysninger.

Når byggeriet er færdigt, skal der indsendes teknisk dokumentation, såsom brand og statiske beregninger. Denne dokumentation er en del af ibrugtagningstilladelsen, som er et lovkrav for projekter, der har fået byggetilladelse.

Byggetilladelsen gives af kommunens kommunalbestyrelse. Det er typisk den tekniske afdeling i kommunen, der behandler ansøgningen og udsteder tilladelser samt eventuelle dispensationer.

Nogle kommuner opkræver et gebyr for at behandle din ansøgning, mens andre ikke gør. Gebyret afhænger af, hvor lang tid det tager at behandle ansøgningen, så tjek din kommunes hjemmeside for præcise priser.

Husk også at tage højde for omkostninger til arkitekter eller ingeniører, hvis du har brug for hjælp til at udarbejde ansøgningen. Vores priser varierer afhængigt af byggeriets kompleksitet, men du er altid velkommen til at kontakte os for at høre nærmere om vores ydelser og priser.

En ibrugtagningstilladelse er en lovpligtig godkendelse, der sikrer, at dit byggeri overholder alle relevante lovgivninger og regler, herunder bygningsreglement, miljøkrav og brandsikkerhed. 

For at opnå en ibrugtagningstilladelse skal du indsende omfattende dokumentation, som oplistet i byggetilladelsen. Manglende ibrugtagningstilladelse kan medføre problemer, især i forhold til forsikringsdækning og finansielle forhold. Det er derfor afgørende at få ibrugtagningstilladelsen som en del af den afsluttende fase af dit byggeri.

Du kan læse mere om ibrugtagningstilladelse her.

Klar til at komme i gang med din byggetilladelse?

Kontakt os i dag for en uforpligtende samtale, så vi kan drøfte dine behov og besvare eventuelle spørgsmål.

Medarbejderfoto Christina

Christina Pedersen

Bygningskonstruktør
Medarbejderbillede Peter

Peter Nielsen

Teknisk designer