Greve Main 16
Fakta om byggeprojektet
✓ Brutto etageareal: 8443 m2
✓ Byggesum: 90 mio. DKK
✓ Energiklasse: A(2015 )
✓ Projekteringsår: 2020
✓ Opførselsesår: 2021-2022
✓ Bygherre: MB Food A/S
✓ Entreprenør: IMB Byg ApS
✓ Entrepriseform: Total-enterprise
✓ Ingeniør: Ingeniørfirmaet J&P
✓ Bæredygtigt byggeri: Nej
✓ Arkitekt: ARKIdesign ApS
OM BYGGERIET
Fra betonklods til moderne slagteri
Projekt Greve Main 16 er udført for MB Food, en ledende slagterivirksomhed i Greve. Vi har stået for opførelsen af et slagteri på cirka 8.500 m², inklusiv kontorer og personalefaciliteter. Byggeprocessen har været særligt interessant, da bygherrerne har været meget involveret i udformningen af bygningens indretning. Projektet startede som en stor betonklods, men med arkitektens indgreb er det endelige resultat blevet et funktionelt og visuelt tiltalende byggeri.
INGENIØRFIRMAET J&P
Byggeriets kompleksitet
Byggeriet er klassificeret som konstruktionsklasse 2 (KK2) og brandklasse 2 (BK2). En af de største udfordringer i projektet var konstruktionen af indskudte dæk med store spændvidder. Selvom fundamentet var standard, var vi særligt opmærksomme på de store støbte gulvflader, som skulle undgå revnedannelser og samtidig sikre korrekt fald mod afløb, som er en nødvendighed i et slagteri. Gulvene i frostrummene er specialdesignet for at undgå permafrost i selve gulvkonstruktionen, hvilket er essentielt for at opretholde den ønskede temperaturkontrol.
Rolle og ansvar
Som rådgivende ingeniører på projektet har vi haft ansvaret for alle konstruktionsfagene. Sammen med arkitektfirmaet har vi bidraget med vores ekspertise inden for byggeteknik, mens arkitekten har håndteret ansøgningen om byggetilladelse. En af vores opgaver har også været at sikre, at køle- og frostrum blev konstrueret effektivt, så energispild blev minimeret, og driftsomkostningerne kunne holdes nede.
LÆS VORES